aaaaaaZastava v podporo boju proti koronavirusu

Zastava v podporo boju proti koronavirusu

Društvo Heraldica Slovenica sprejema pobudo Belgijskih kolegov in predlaga zastavo v podporo zdravstvenemu osebju

Nazaj

Zastava v podporo boju proti koronavirusu

V Društvu Heraldica Slovenica smo veseli pobude, da podpora junaškim zdravstvenim delavcem dobi še svojo simbolno upodobitev z zastavo. S kraljeve palače v Bruslju in na drugih stavbah so bile tako izobešene zastave, ki so bile povsem bele.

V sodobnem zastavoslovju in vsakdanjem življenju predstavlja popolnoma bela zastava simboliko, ki je zelo specifična in jo smatramo kot neprimerno za vlogo boja proti epidemiji. Bela zastava napoveduje predajo, odločitev odnehati ali prošnjo za pogajanje. Trdno smo prepričani, da zdravstveni delavci skrajne napore vlagajo v nasprotno smer – ne predajajo se, ne odnehajo in se z boleznijo zagotovo nočejo pogajati.

Tako je nastal simbol, ki je nadgrajen s simboličnim prikazom upanja, ki združuje vse ljudi: zmaga zdravstva nad epidemijo COVID-19. Na obstoječe belo polje je postavljen simbol zdravstvenih delavcev (Asklepijeva palica), ki se vzpenja nad prevrnjeno in premagano krono (lat. corona).

Prenesite si vektorski izris zastave, ki je objavljen pod licenco CC - Creative commons.

Več o projektu si preberite na uradni strani Heraldice Slovenice.

Zastava v podporo boju proti koronavirusu

Izobesi-zastavo.si

Spletno mesto je pobuda društva Heraldica Slovenica, čigar cilj je predstavitev osnov rokovanja z zastavami, hkrati pa spodbujanje pravilnega in zakonitega izobešanja zastave Republike Slovenije, najvidnejšega simbola države.

Izvedbo ter delovanje portala je omogočilo podjetje Domdesign®.

Pravno obvestilo | Varovanje osebnih podatkov

Grboslovno in zastavoslovno društvo Heraldica Slovenica 
Tugomerjeva ulica 10, 1000 Ljubljana

pisarna@heraldica-slovenica.si
www.heraldica-slovenica.si
+386 41 597 821